Отборът на DXC Technology е победител в Каменица Фен купа за Благоевград
май 29, 2022

Отборът на DXC Technology е победител в Каменица Фен купа за Благоевград

На второ място се класира Виктория Перник

След оспорвана битка на зеления килим отборът на DXC Technology спечели шампионската титла за Благоевград в обичания от поколения футболни запалянковци турнир Каменица Фен купа 2022. През изминалия уикенд на спортен комплекс „Пирин“ в Благоевград 53 отбора се състезаваха за купата в първия от общо 8 регионални турнира. Престижното второ място завоюва отборът на Виктория Перник, а третото място заеха отборите Ел Класико Благоевград и Сборная Благоевград. Поради големия интерес за участие в турнира, мачовете за квалификационните етапи започнаха още в петък, 27 май, и продължиха до неделя.

„Благоевград е специално място и за целия ни екип е чест да стартираме сезон 2022 на Каменица Фен купа именно тук, където сме започнали преди 19 години. Благодаря на всички отбори за спортсменското отношение и прекрасното настроение, което създадоха.“, каза Владан Матич, Изпълнителен директор на „Каменица“ АД, по време на награждаването на финалистите.

Победителите в регионалния турнир DXC Technology успяха да надвият съперниците си от Виктория Перник в оспорвана битка на финала, завършила с равенство и решена с дузпи при краен резултат 3:1. Целият отбор получи специални спортни комплекти от марката H8S Hristo Stoitchkov, както и така желаната купа на шампиона за Благоевград. Тимът ще премери сили с останалите първенци от другите градове на големия финал на Каменица Фен купа, който ще се проведе в Пловдив на 10 и 11 септември 2022 г.

Отборът на Виктория Перник, класиран на второ място, спечели раници от Givova. Ел Класико Благоевград и Сборная Благоевград, които завоюваха третото място, получиха спортни тениски от Givova. Званието „Най-спортсменски отбор“ заслужено беше присъдено на тима Космос Благоевград. Всички призьори бяха зарадвани с бира Каменица за споделяне с приятели и топки от марката H8S Hristo Stoitchkov.

Освен отборните награди, имаше и индивидуални отличия. Титлата „Звездата на турнира“ грабна Николай Николов от DXC Technology, град София. Той получи официална фланелка на футболен отбор Катания от Givova. От всеки регионален турнир ще бъде излъчван по един участник, който ще печели почетното звание и официална фланелка от Givova на различни клубни отбори. На финала в Пловдив един от всички играчи с титлата „Звездата на турнира“ ще спечели и официална фланелка на Ню Елс Олд Бойс – аржентинският клубен отбор, от където стартира професионалната кариера на Лео Меси, Габриел Батистута и много други аржентински легенди на футбола.

Призът „Най-добър вратар“ заслужено отиде при Мартин Симеонов от отбор Виктория Перник. Той спечели раница от Givova, бира Каменица и футболна топка с марката H8S Hristo Stoitchkov. На големия финал на Каменица Фен купа в Пловдив един от всички участници с титлата „Най-добър вратар“ ще бъде избран на томболен принцип и ще спечели посещение на мач на английския национален отбор по футбол на стадион Уембли с включен самолетен билет, нощувка в центъра на Лондон и билет за мача. Тази специална награда е осигурена от партньорите от Българска асоциация мини футбол.

Специални гости на първенството бяха Силвия Домозетска, Директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“, Община Благоевград, и футболната звезда Светослав Дяков, който е родом именно от Благоевград.

„От свое име и от името на Община Благоевград благодаря на организаторите в лицето на „Каменица“ АД, гостите и на футболистите от 53-те отбора, които този уикенд ни заредиха с толкова много позитивни емоции. Радвам се, че именно Благоевград е мястото, от където е стартирала Каменица Фен купа и за нас е чест да сме домакини на тазгодишния откриващ турнир“, подчерта в изказването си.

Спортната инициатива, организирана от „Каменица“ АД, предлага страхотен футбол и се превръща в истинско забавление за цялото семейство. За най-активните запалянковци през всички дни от турнира имаше забавни игри на терен като „Не се сърди човече“, „Точен шут“, „Дженга“, „Изтегли въжето“, табла и други. По-малките фенове бяха зарадвани с разнообразни атракциони. Всеки играч и гост на терен може да участва в разнообразни игри със страхотни награди като халба Каменица, шапка, карти за игра и съдийска свирка. Един от всички участници в игрите спечели на томболен принцип уникалната награда от 365 бири за цяла година. Емоционален момент от турнира в Благоевград бе присъствието на участник от първото издание в историята на Каменица Фен купа, което се провежда точно в Благоевград през 2003 г. Той се снима с емблематичната фланелка на турнира, която пази като скъп спомен от преди 19 години.

Официалните партньори на турнира са Българска асоциация мини футбол (БАМФ), спортният бранд на Христо Стоичков H8S и италианският производител на спортни облекла и екипировка Givova.

Следващата среща на Каменица Фен купа 2022 ще се проведе в Бургас на 4 и 5 юни, а пълният график за провеждане на турнирите можете да откриете на www.kamenitzafancup.bg. Всички новини за Каменица Фен купа можете да следите на официалната Facebook страница www.facebook.com/kamenitzafancup и в Instagram @kamenitzafancup.

Наздраве за футболните моменти с приятели!