Фортуна Бургас е победител във футболното дерби Каменица Фен купа за Бургас
юни 6, 2022

Фортуна Бургас е победител във футболното дерби Каменица Фен купа за Бургас

Второ място заема Апокалипто Карнобат

Бургас, 6 юни 2022 г.Два гола, три дузпи и победа за Фортуна Бургас на Каменица Фен купа.След зрелищна битка на футболния терен отборът Фортуна Бургас спечели шампионската титла за Бургас в обичания от поколения футболни запалянковци турнир Каменица Фен купа 2022. През изминалия уикенд на спортен комплекс „Каменица Арена“ в Бургас 48 отбора се състезаваха за купата във втория от общо 8 регионални турнира.

Победителите в регионалния турнир – Фортуна Бургас – успяха да надвият съперниците си от Карнобат в оспорвана битка на финала, завършила с 2:2 в редовното време и решена с дузпи при краен резултат 3:1. И двата отбора на първо и второ място ще имат страхотния шанс да премерят сили с останалите полуфиналисти на големия финал в Пловдив, който ще се проведе на 10 и 11 септември. Третото място в турнира на Каменица Фен купа заеха два отбора – това са Реал Юнайтед и Светците.

Сред официалните гости на турнира бяха Георги Маринчев, председател на комисията по спорт към Общински съвет Бургас, Димитър Костов, председател на Областния съвет на БФС – Бургас, треньорът Димитър Димитров – Херо и бившият футболист на Нефтохимик Бургас Милен Георгиев.

Отборът победител получи специални спортни комплекти от марката H8S Hristo Stoitchkov, както и така желаната купа на шампиона за Бургас. Класираният на второ място Апокалипто Карнобат, спечели раници от Givova, а отборите Реал Юнайтед и „Светците“, които завоюваха третото място, получиха спортни тениски от Givova. Специалното звание „Най-спортсменски отбор“ заслужено беше присъдено на LY Galaxy. Всички призьори бяха зарадвани с бира Каменица за споделяне с приятели и топки от марката H8S Hristo Stoitchkov.

Освен отборните награди, имаше и индивидуални отличия. Титлата „Звездата на турнира“ грабна Даниел Атанасов от отбор Апокалипто. Наградата бе връчена от Георги Маринчев, а отличеният футболист получи официална фланелка на испанския футболен клуб Кордоба от Givova. На финала в Пловдив през септември един от всички играчи с титлата „Звездата на турнира“ ще спечели и официална фланелка на Ню Елс Олд Бойс – аржентинският клубен отбор, от където стартира професионалната кариера на Лео Меси, Габриел Батистута и много други аржентински легенди на футбола.

Призът „Най-добър вратар“ заслужено отиде при Божан Зелямов от Фортуна Бургас. Наградата бе връчена от Димитър Костов, а отличеният футболист спечели раница от Givova, бира Каменица и футболна топка с марката H8S Hristo Stoitchkov. На големия финал на Каменица Фен купа в Пловдив един от всички участници с титлата „Най-добър вратар“ ще бъде избран на томболен принцип и ще спечели посещение на мач на английския национален отбор по футбол на стадион Уембли с включен самолетен билет, нощувка в центъра на Лондон и билет за мача. Тази специална награда е осигурена от партньорите от Българска асоциация мини футбол.

В истинско забавление за цялото семейство се превърна тази спортна инициатива, организирана от „Каменица“ АД. За най-активните запалянковци през всички дни от турнира имаше забавни игри на терен като „Не се сърди човече“, „Точен шут“, „Дженга“, „Изтегли въжето“, табла и други. Всеки играч и гост на терен може да участва в разнообразни игри със страхотни награди като халба Каменица, шапка, карти за игра и съдийска свирка. Един от всички участници в игрите спечели на томболен принцип уникалната награда от 365 бири за цяла година.

Официалните партньори на турнира са Българска асоциация мини футбол (БАМФ), спортният бранд на Христо Стоичков H8S и италианският производител на спортни облекла и екипировка Givova.

Следващата среща на Каменица Фен купа 2022 ще се проведе във Варна на 11 и 12 юни, а пълният график за провеждане на турнирите можете да откриете на www.kamenitzafancup.bg. Всички новини за Каменица Фен купа можете да следите на официалната Facebook страница www.facebook.com/kamenitzafancup и в Instagram @kamenitzafancup.

Наздраве за футболните моменти с приятели!