Отбор „Лев Инс“ е големият победител на Каменица Фен купа 2022
септември 15, 2022

Отбор „Лев Инс“ е големият победител на Каменица Фен купа 2022

Финалният сблъсък за купата на Каменица донесе изключителен футболен адреналин и за участниците, и за зрителите

София, 12 септември 2022 г. След истинска зрелищна битка в Пловдив отбор „Лев Инс“ вдигна купата на Каменица в 17-ото издание на обичания от поколения запалянковци турнир Каменица Фен купа. Финалната среща се проведе на спортен комплекс „Младежки център“, а един срещу друг в битката за трофея се изправиха отборите победители на регионалните турнири, проведени в Благоевград, Бургас, Варна, София, Велико Търново, Пловдив, Русе и Враца.

За второто място в турнира се пребори „Тяло пречиш ми“, а за третото – „DXC Technology“ и „Феникс Ловеч“. Всички отбори, участвали в турнира, показаха характер и спортни качества, присъщи на професионалните футболисти. Сезон 2022 се отличи със забележителен интерес към турнира и това бе доказано от рекордните 574 отбора от цялата страна, които се включиха в битката за купата на Каменица.

Финалният за турнира уикенд започна с приятелски мач между футболни звезди от Пловдив и националните финалисти на Каменица Фен купа. Тази игра показа на зрителите не само футболно зрелище, но и какво е истинско спортсменство.

Като социално отговорна компания „Каменица“ АД проведе и благотворителен мач между два отбора на свои служители в подкрепа на пловдивски клуб за хора в неравностойно положение, за който ще се закупят различни материали за спорт и бордови игри. Чрез тази инициатива организаторите желаят да насърчат още повече активния начин на живот и да дадат възможности и на хора, за които това е предизвикателно.

Както към всеки регионален турнир, така и към грандиозния финал се присъединиха специални гости. Сред тях бяха Владан Матич, Изпълнителен директор на „Каменица“ АД, Георги Титюков – заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“ в Община Пловдив, Борислав Александров, председател на Българска асоциация мини футбол и президент на Европейската асоциация мини футбол, Кристиян Кръстанов, Мениджър „Продажби“ на марката на Христо Стоичков H8S, легендата в българския футбол Божидар Искренов – Гибона, както и много други футболни звезди, приятели и почитатели на Каменица Фен купа.

Церемония по награждаването започна с всички отбори на терена. На томболен принцип бе изтеглен приза „Звездата на турнира“ от всички регионални турнири. Той отиде при Антон Петков, който спечели оригинална фланелка на Ню Уелс Олд Бойс.  Най-добър вратар от регионалните турнири стана Александър Александров. Той спечели посещение на мач на Уембли. Най-точен стрелец се оказа Румен Генев, който спечели 365 бири за цялата година.

 

Специалната награда от марката на Христо Стоичков H8S, Голмайстор на финалите, отиде при Кирил Сашов от „Амиго Северозапад“. „Звездата на финалите“ стана Юлиян Христов от „Тяло пречиш ми“. Отличието „Най-добър вратар“ бе отсъдено на

Александър Александров. Титлата „Железен защитник“, посветена на покойния Трифон Иванов, който бе един от най-големите приятели и поддръжници на турнира, спечели Цветан Трайков от отбор „Тяло пречиш ми“. За най-спортсменски отбор бе признат „Проект Варна“, които решиха да отстъпят приза на „Лудата банда Варна“.

Седемнадесетото издание на Каменица Фен купа се превърна в истински празник за футболните фенове в България, които с голямо вълнение и нетърпение очакват да посрещнат двадесетгодишнината от началото на турнира през 2023 г.

Каменица връща футбола на феновете. Наздраве за футболните моменти с приятели!