Отборът „Амиго Северозапад“ победи 112 тима и вдигна купата за София в турнира Каменица Фен Купа
юли 7, 2022

Отборът „Амиго Северозапад“ победи 112 тима и вдигна купата за София в турнира Каменица Фен Купа

На второ място се класира „Юнайтед“ 

София, 4 юли 2022 г. – През изминалия уикенд в София на спортен комплекс „Спортна София 2000“ в ж.к. „Зона Б-5“ се проведе четвъртото състезание от футболния турнир за любители Каменица Фен купа. На зеления терен се разигра истинско футболно дерби, което завърши с категорична победа за футболен клуб „Амиго Северозапад“ с резултат 5:2. На стълбата с второто място се качи отбор „Юнайтед“, а третото място отиде при два отбора. Това са „Младежите“ и „Малки страсти“.

Най-голям интерес към играта до момента показаха тимовете в столицата, където се включиха най-много на брой отбори до момента за сезон 2022 – 113. Според регламента на играта, уникален шанс да се изправят срещу останалите полуфиналисти на големия финал в Пловдив на 10 и 11 септември, имат отборите, класирани на първо и второ място. 

В неделния ден като официален гост присъства легендарният за Левски и българския футбол Емил Спасов. Венци Рангелов, представител на спортната марка на Христо Стоичков H8S Hristo Stoitchkov, който също бе сред гостите на турнира, поздрави организаторите за добре свършената работа и пожела успех на регионалните шампиони във финалния кръг на турнира.

С най-оспорваната до момента купа на шампиона, както и със специални спортни комплекти от марката H8S Hristo Stoitchkov, си тръгна отборът победител „Амиго Северозапад“. По традиция тимът, класиран на второ място, получава раници от Givova, а отборите на трето място – спортни тениски от същия бранд. 

Турнирът отличи и „Най-спортсменски отбор“, с което специално звание заслужено бе удостоен тимът „Младежите“ от град София. Всички призьори истински се зарадваха да получат и своята награда за сетивата – качествена бира от Каменица, а марката H8S Hristo Stoitchkov осигури и футболни топки.

Не останаха незабелязани и индивидуалните футболни умения.   Организаторите на турнира се погрижиха да отличат с награди заслужилите играчи. Титлата „Звездата на турнира“ грабна Лъчезар Делчев от отбор „Юнайтед“, който получи официална фланелка на испанския футболен клуб „Кордоба“ от Givova. На големия финал в Пловдив през септември един от всички носители на титлата „Звездата на турнира“ ще спечели и официална фланелка на „Ню Елс Олд Бойс“ – аржентинският клубен отбор, от където стартира професионалната кариера на Лео Меси, Габриел Батистута и много други аржентински легенди на футбола. Другото специално отличие, за „Най-добър вратар“, заслужено отиде при Иван Андонов от „Амиго Северозапад“, който получи раница от Givova, бира Каменица и футболна топка с марката H8S Hristo Stoitchkov. 

На големия финал на Каменица Фен купа в Пловдив един от всички участници с титлата „Най-добър вратар“ ще бъде избран на томболен принцип и ще спечели посещение на мач на английския национален отбор по футбол на стадион Уембли с включен самолетен билет, нощувка в центъра на Лондон и билет за мача. Тази специална награда е осигурена от партньорите от Българска асоциация мини футбол.

„До момента от турнира са проведени 4 от общо 9 състезания, в които се включиха над 300 отбора от цялата страна. Всички те успяха да покажат, че освен да играят отлично футбол, знаят и как да се забавляват добре. Всички момчета, които играха през дните на турнира в София са легенди и им благодаря. Много съм щастлив да видя всички отново заедно на терена.“, каза Кирил Глушков, мениджър „Събития“ в „Каменица“ АД.

Следващата среща на турнира ще се проведе във Велико Търново на 9 и 10 юли, а след това в Пловдив – на 16 и 17 юли. Пълният график за провеждане на турнирите можете да откриете на www.kamenitzafancup.bg. Всички новини за Каменица Фен купа можете да следите на официалната Facebook страница www.facebook.com/kamenitzafancup и в Instagram @kamenitzafancup.