Open menu social Close menu social Open menu responsive Close menu responsive
Всички бирени продукти минават около
200 вида проверки на качеството преди 
да напуснат нашата бирария.
За да усетиш аромата на бирата,
помириши пяната й.
Нужни са 9.5 милиона бирени дрожди,
за да ферментира 1 литър бира.
Бирата се ароматизира с хмел,
който придава горчив привкус.
Eдна чаша бира съдържа
повече от 90% вода.
Пшеничната бира няма да е толкова пенлива,
ако на дъното на чашата има малко вода.
Не излагайте бирата на пряка топлина.
Съхранявайте бирата в изправено положение.
Това забавя процеса на окисление.
Бирата е деликатна напитка.
Трябва да се грижиш за нея през цялото време
Бирата обича вашия хладилник,
защото той я прави студена.
студената бира = най-добрата бира
Избягвайте да пиете бира, която е била
съхранява на пряка слънчева светлина.
За да се насладите най-добре,
сервирайте бирата в подходяща чаша.
Колкото по-висок е градусът,
толкова по-малка трябва да е чашата.
идеалената температура за сервиране
на бира е между 4 и 7° C.
Лятото е сезонът на светлите бири.

Гамата от различни вкусове, които могат да се произвеждат
от варене на малц, вода, хмел и мая са пленителни.
Ето и някои от най-често срещаните.

знаете кои са основните съставки, благодарение на които произвеждаме пиво, нали? детайлите в процеса са не по-малко важни.

Как започваме? На първо място подбираме и почистваме малца, след което той се смила в мелница за сухо смилане. Следващата стъпка е да добавим може би най-важната съставка – водата. Тази смес е наречена майш. И тук следва един от най-предизвикателните процеси в производството – майшуването. Толкова е сложно и важно, колкото и звучи. Реално то представлява поддържането на определени температури на малцовата каша за определено време и непрекъснато разбъркване. В този етап се образуват захари, те са важен елемент в процеса по-нататък за приготвяне на бира.